De lekkerste brownies
0 € 0,00
Wie verras jij morgen?

Zojuist ontvangen?

Wat leuk ...
... dat iemand jou verraste met Brownies per Post.  We hopen dat je ze lekker vindt en blij werd van de persoonlijke boodschap op de kaart.

Brownies?

Daar had ik nog nooit van gehoord ...
Fijn, dan maak je meteen kennis met de lekkerste. Je eet ze bij de koffie en de thee of als dessert. De brownie schijnt ontstaan te zijn in 1893 in Amerika, een lang verhaal waarvan niemand weet of het waar is. Wat wel waar is, is dat een goede brownie veel echte chocolade bevat (witte chocolade bij blondies) en smeuïg en compact is, dus niet cakeachtig. En ja, dan worden ze machtig. Machtig lekker vinden wij zelf. Of  'rich' zoals de Amerikanen zeggen. Dat klinkt beter, vind je niet?

 

Ingrediënten en allergenen

Wil je weten wat er precies in onze brownies zit? Kijk op de soortsticker aan de binnenkant van het deksel welke soort(en) je gekregen hebt. Klik in de shop op de betreffende browniesoort. Onder de foto van de browniesoort staan de ingrediënten en allergenen. Je mag ook altijd even met ons bellen natuurlijk: 0591-361952. 

 

Hoe te eten

De brownies zijn het lekkerst als ze koel en stevig zijn. Zijn ze tijdens de reis wat zacht geworden, leg ze dan een tijdje in de koelkast. Al vraagt dat misschien wat zelfbeheersing ...

 

Koelen na aankomst

Bovenstaande is de reden dat in de zomer op de doos staat 'Koelen na aankomst'. Dat heeft dus niets met bederfelijkheid te maken. Logisch, want tijdens de reis werden ze immers ook niet gekoeld.

 

Houdbaarheidsdatum

De houdbaarheidsdatum is een tenminste-houdbaar-tot-datum. Dat wil zeggen dat wij garanderen dat de brownies goed zijn tot tenminste deze datum en mits ze de reis op een normale manier hebben gemaakt. Maar daar waren wij niet bij. Dus als jouw zintuiglijke waarneming iets anders zegt of als de verpakking op het product beschadigd is of er vreemd uitziet, eet ze dan niet en neem contact met ons op.

 

Wanneer gebakken

Voor de meeste soorten brownies geldt dat ze tien tot negen dagen voor de t-h-t-datum gebakken zijn en acht dagen ervoor verzonden. PostNL bezorgt ze meestal één dag nadat wij ze verzonden hebben. Zijn de brownies toch langer onderweg geweest en ogen ze wat bleek en droog? Haal de smaak en structuur dan weer op door ze maximaal 5 seconden in de magnetron te verwarmen (extreem kort dus). Of maak er een dessert van: maak ze helemaal zacht en smeuïg door ze 15-20 seconden te verwarmen, verkruimel ze en roer ze door het lekkerste vanille-roomijs dat je krijgen kan.

 

Invriezen?

Tussen de bak- en verzenddatum worden de brownies ingevroren. Nog eens invriezen kan, maar zal de brownies – afhankelijk van de soort – wat plakkeriger of juist droger maken.

 

Mini's zijn ook lekker

Zijn er meer mensen dan er brownies in de doos zitten? Of lijken ze je te groot? Snij ze dan met een glad mes nog een keer doormidden. Het ziet er mooi uit als je de brownies op een schotel nonchalant op elkaar stapelt.

 

Brownies als dessert

Je maakt een lekker dessert door brownies te serveren met roomijs en karamelsaus. Blondies zijn lekker met heel en gepureerd vers rood fruit en verse munt.

 

Browniepoints!

Denk je dat je fan zou kunnen worden van onze brownies? Lees dan hier hoe je heel makkelijk en ook best snel kunt sparen voor gratis brownies.